Naturgårdens dyr

Kænguru    

 

Bennetts kænguru(wallaby

er den største kænguru det er tilladt at holde i Danmark. Hannerne kommer til at veje ca. 25 kg og bliver ca. 90 cm. Hunnerne vejer ca. 15 kg og bliver ca. 80 cm høje. De lever i skovområder i Australien og Tasmanien samt enkelte på New Zealand. De bliver ca. 12-15 år. De er rimelig nemme at holde. Fodder kan sammenlignes med geder og deres hus samt folde kan sammenlignes med geders. De går drægtige i 32 dage. Ungen vejer ca. 2 gram og de bliver i pungen i ca. 280 dage. De er meget nysgerrige, men bruger lang tid på at tilvænne sig.

 

parma kænguru

Parma kænguru er de mindste arter i slægten med en kropslængde (uden hale) på omkring 50-60 cm og en vægt på 3-7 kg (hanner evt. en smule større end hunner, og individer i fangenskab evt. lidt større).

de Føder en unge efter en drægtighed på 30-32 dage. Som hos andre pungdyr, bliver ungen færdigudviklet i hunnens pung.

Andet: Forlemmerne hos hannen er en smule længere end hos hunnen. På den måde tror man, at hannen bedre kan holde fast på hunnen under parring.

Arten blev først opdaget omkring år 1840, og allerede i slutningen af 1800-tallet troede man arten var uddød. Den blev først genopdaget igen i år 1965.