Naturgårdens dyr

Chukar er en hønsefugl, der er lidt større end agerhønen. Den har som de øvrige stenhøns af slægten Alectoris røde ben og et rødt næb, men kendes fra disse på dens lille, hvide hagesmæk, som er omkranset af en sort ring, der går over i et bredt, sortplettet halsbånd. Ryggen er brun. Rødhønen benytter sig somme tider af en særlig formeringsteknik, hvor hunnen lægger to kuld æg i hver sin rede, hvorefter hun selv udruger det ene, mens hannen udruger det andet kuld. Når ungerne kan løbe omkring, finder familien sammen igen. Rødhønen er selskabelig uden for ynglesæsonen. Her finder de sammen i flokke på 20 eller flere fugle og holder sammen, til hannerne næste forår etablerer territorier.
En sjov bundfugl med vildt hyggelige lyde